воскресенье, 13 ноября 2016 г.

Vindem carne de iepure

Din decembrie 2016 in vanzare va fi carne de iepure. Greutatea carcasei de la 1.4 - 1.7 kg. Iepurii sunt sacrificati la varsta de 3.5 luni. Iepurii sunt sanatosi si crescuti in conditii corespunzatoare.
pretul 1 kg de carne 100 lei MD.

contacte tel: 079197729
or. Basarabeasca


Carnea de iepure este binecunoscuta pentru continutul ridicat de proteine. O portie de 100 g de carne de iepure contine 32 g proteine, mai mult decat carnea de vita sau de pui. Proteinele sunt esentiale pentru procesele si functiile celulare. Organismul are nevoie de proteine pentru a repara si mentine sanatoase tesuturile. Carnea de iepure este, de asemenea, o importanta sursa de fier, o portie continand mai mult de 5 grame. Numarul caloriilor este scazut, 100 de grame de carne de iepure continand aproximati 150 de calorii. 

Sanatatea inimii.
Carnea de iepure are foarte putin colesterol si foarte putina sare, prin urmare este buna pentru pacientii cu probleme cardiace. Prin continutul de potasiu, carnea de iepure ajuta la regularizarea lichidelor din organism si la eliminarea sarii care, in exces, poate agrava hipertensiunea.

 Sanatatea oaselor.
 Continutul ridicat de calciu si fosfor ajuta la pastrarea sanatatii oaselor. 
Sistem imunitar.
 Carnea de iepure contine vitamine si minerale (cupru, zinc, fier) necesare pentru cresterea si dezvoltarea organismului. Zincul este important pentru stimularea sistemului imunitar si absorbtia de calciu, iar fierul ajuta la producerea globulelor rosii si la distribuirea si absorbirea oxigenului in organism. 

Efect antioxidant.
 Carnea de iepure mai contine seleniu, un important antioxidant ce indeparteaza radicalii liberi si ii impiedica sa actioneze asupra organismului. Efectele imbatranirii pot fi combatute cu ajutorul seleniului. 

Sanatatea tiroidei.
 Tot seleniul este important in mentinerea unei bune functionari a tiroidei. 

Sanatatea tractului digestive.
 Vitamina B2 este unul din nutrientii ce se gasesc in carnea de iepure ce ajuta la pastrarea sanatatii tractului digestiv. De asemenea, aceasta vitamina ajuta la descompunerea proteinelor si a grasimilor. 
 Carnea de iepure este recomandata in special persoanelor cu afectiuni cardiace, persoanelor in varsta - al caror metabolism este incetinit sau afectat de diverse boli asociate varstei. 
Principalul motiv care sta la baza acestei recomandari consta in proprietatea acestei carni de a fi usor digerabila.

Комментариев нет:

Отправить комментарий